среда, 23. јануар 2013.

Gledanje filmova s torenta - TorrentStream

torrent
Torrent Stream je interesantan projekat, koji omogućuje gledanje i slušanje video/audio datoteka na torent-trekerima bez preuzimanja i bez učitavanja. Kvalitet koji omogućuje Torrent Stream je prvoklasan, pa je i gledanje filmova i TV-a posredstvom njega, pravo zadovoljstvo. Najavljuje se i skora integracija Torrent Streama sa YouTube. Projekat postoji na ruskom i engleskom.


U komplet programa Torremt Stream ulaze:
1. TS Engine – pokretač, koji je obavezna komponenta
2. TS Player – poboljšani VLC-plejer, tj. modifikacija VLC-plejera, koja vam omogućuje da na njemu gledate i lokalne datoteke i strimove
3. TS P2P Multimedia Plug-in – plejer-dodatak za pregledače
4. Magic Player – dodatak za pregledače Chrome i Firefox, koji omogućuje brzo pokretanje torenta bez učitavanja.

vlc

Preuzimanje i instalacija su standardni. Posle saglasnosti sa uslovima licence, pojaviće se prozor u kome možete da izaberete komponente, koje će se instalirati. Možete da instalirate sve, jedino možete da isključite asociranje Torrent Stream sa raznim datotekama, jer, ako to ne uradite, TSPlayer će postati vaš plejer po standardnom podešavanju.

Zatim, pojaviće se prozor u kome treba da izaberete fasciklu za keš programa. U toj fascikli će se čuvati svi fragmenti videa, koji gledate, pa ta fascikla treba da bude dovoljno velika. Standardno, Torrent Stream će predložiti svoju fasciklu na disku C, ali vi možete da podesite da to bude neka druga fascikla i na drugoj lokaciji.

Posle instaliranja, možete testirati rad Torrent Stream na njegovom sajtu. Prikazaće vam se prozor plejera sa nekim filmom. Videćete da je kvalitet slike odličan. Sam plejer ima uobičajenu dugmad: pokreni, pauza, stop, raširi na ceo ekran i tu je još, sa leve strane, dugme „Menu“, koje sadrži tri opcije za podešavanja. Preko opcije „Video“ se može podesiti prikaz titla, odnos stranica videa i kadriranje, a preko opcije „Audio“ se mogu izabrati zvučni kanali (ako ih ima nekoliko) i njihova konfiguracija.

video test

Na vašem ekranu, u statusnoj liniji, pored sata, pojaviće se ikona Torrent Stream. Preko nje možete da pozovete iskačući izbornik. U njemu postoji komanda Opcije, preko koje otvarate prozor za podešavanja (jedno od korisnih podešavanja je, da isključite reklamu).

Projekat je relativno nov, i ima svojih prednosti i mana. Npr. potrebna je solidna brzina Interneta, da bi sve išlo glatko, ali zato imate mogućnost da uživate u kvalitetu, koji nikako ne možete priuštiti preko nijednog fleš-plejera.
.

5 коментара :

Unknown је рекао...

Hvala mnogo, ovo je suuuuupeeeeerrrr!

Snelle је рекао...

O, kakvo lepo oduševljenje:)

BojmeNS® је рекао...

NOD je pronasao trojanca u instalacionom fajlu!!!!

Snelle је рекао...

Nemam nikakav uticaj ni na tvoj NOD, ni na instalacioni fajl, a moj antivirus nije otkrio takav problem.

Анониман је рекао...

I kako gledati filmove????

Постави коментар